Veelgestelde vragen

1. Blijven de bloemen wel op de kist liggen, of vallen zij er makkelijk af?

Voordat ik het bloemstuk ga maken plak ik een speciaal ontwikkelde antislip onder het bloemstuk, waardoor het niet van de kist af gaat glijden.
In sommige gevallen is dit niet mogelijk, maar dan heeft iedere uitvaartondernemer antislip-matjes bij zich om onder het bloemstuk te leggen.

2. Wat gebeurt er met de bloemen na de uitvaart?

U bepaalt in alle gevallen zelf wat er met de bloemen gebeurt. Na de begrafenis gaan de bloemen standaard als afsluiting op het graf. U kunt ervoor kiezen om de bloemen van de directe nabestaande mee te geven in het graf.
In het geval van een crematie blijven de bloemen achter op een speciale plaats bij het crematorium, tenzij u van te voren aangeeft dat u hier een andere bestemming voor heeft.
Ik adviseer u in alle gevallen wat de mogelijkheden zijn.

3. Wij willen graag zelf het bloemstuk maken, kan dat?

Ja dat kan, samen het bloemstuk maken behoort tot de mogelijkheden. Ik neem u onder mijn hoede en wij maken er samen een bijzonder moment van met als resultaat een eigen gemaakt bloemstuk onder mijn leiding.

4. Kunt u de bloemen ook bezorgen?

In alle gevallen kan mijn werk overal afgeleverd worden. Ik kom de bloemen persoonlijk op de kist leggen om zo nodig nog wat aanpassingen te doen om tot een mooi eindresultaat te komen. De kosten die ik hiervoor in rekening breng zijn € 0,45 per gereden kilometer.

5. Kunnen er ook linten aan de bloemen, of kan ik volstaan met een kaartje?

In beide gevallen is dit mogelijk, u bepaalt zelf wat uw voorkeur heeft. Wij bedrukken onze linten en kaartjes in eigen beheer, waardoor de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Diverse lintkleuren, drukkleuren, lettertypen en logo’s, in overleg is er veel mogelijk.