Over Wolter 2018-03-23T14:28:50+00:00

Over Wolter

Vanuit zijn atelier in Amersfoort heeft Wolter Strijker zich volledig gespecialiseerd in rouwbloemen, rouwboeketten, grafbedekkingen en afscheidsbloemen. Hij ziet het als zijn uitdaging om het verhaal van de overledene te vertellen in de vorm van rouwbloemen.

Wolter Strijker Ascheidsbloemen en rouwboeketten Amersfoort

Een bloemkunstenaar: zo word ik vaak omschreven. Vormen, kleuren en contrasten vertellen samen het verhaal van een dierbaar persoon. Veel nabestaanden hebben daar zelf al een idee bij, maar ik denk ook graag mee in dat proces. Goed contact, zorgvuldigheid en inlevingsvermogen spelen daarin een belangrijke rol. Elke decoratie bij een uitvaart zou recht moeten doen aan de persoon om wie het gaat.

Samen vormgeven aan dat laatste boeket

Dat is ook de reden dat ik graag bij u thuis kom om de wensen te inventariseren. Om tot iets moois te komen vind ik het belangrijk om meer van de overledene te weten en uiteraard over de nabestaanden. Uw wensen in kaart brengen en luisteren naar wat u wilt bij de uitvaart is op dat moment mijn belangrijkste focus.

Maatwerk van ingetogen tot kleurrijk

Persoonlijke aandacht en vakmanschap is cruciaal bij het maken van een rouwbloemstuk. “Dat is ook de reden dat ik geen bloemenwinkel heb.” Dan zou ik mijn opdrachtgevers nooit die nodige privacy, rust en aandacht kunnen bieden. Juist omdat ik mij voortdurend aan het verdiepen ben in de behoefte en leefwereld van mensen die een dierbare zijn verloren, kan ik mijn vak goed uitoefenen.

Maatwerk van ingetogen tot kleurrijk