Gemeentelijke uitvaarten vorm geven

02 juni 14

Wolter Strijker en Meijerink uitvaartzorg gaan samen de gemeentelijke uitvaarten vorm geven.
Zo’n tien tot twintig keer per jaar overlijdt er in de gemeente Amersfoort iemand die geen familielid heeft of van wie de familie helemaal geen geld heeft om de begrafenis of crematie te verzorgen. In zo’n geval moet volgens de wet de burgemeester de uitvaart laten verzorgen.

Hij doet dat niet zelf, maar laat dat over aan enkele van zijn ambtenaren. Die schakelen daar op hun beurt een uitvaartondernemer bij in, want het is hun vak niet. Vanaf 1 april verzorgt Meijerink uitvaartzorg alle uitvaarten voor de gemeente Amersfoort en zorg ik Wolter Strijker voor passende afscheidsbloemen met gevoel en liefde voor deze medemens.

Mijn visie staat of valt met passie voor bloemen en die bereikbaar maken voor iedereen, op deze wijze zorgen wij samen voor een sobere, maar complete uitvaart. Zo’n uitvaart van gemeentewege is uiterst eenvoudig, want het budget is beperkt. Dat is op zich niet erg, want eenvoud kan ook heel stijlvol zijn. Maar een uitvaart, gedwongen zonder bezoekers, zonder plechtigheid en zonder bloemen doet niet altijd volledig recht aan het respect dat ieder mens verdient, ook na zijn overlijden.

Vanuit dat gegeven dat ieder mensenleven telt wil ik mijzelf dienstbaar inzetten voor deze bijzondere uitvaarten om dat respect dat ook zij verdienen te vertalen in een passend afscheidsbloemstuk.

Wolter Strijker
Afscheidsbloemen met gevoel en liefde

DSCN48511